12 Ocak 2013 Cumartesi

Domates Çorbası



Genel BilgilerKategori : Çorbalar
Mutfak : Geleneksel Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Malzemeler- 2 Adet Domates 
- 4 Çorba Kaşığı Domates Salçası 
- 1 Çay bardağı Krema 
- 1 Su bardağı Süt 
- 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 2 Çorba Kaşığı Un 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıTereyağında unu kavurun. Salçayı koyun ve 3-4 dakika kavurun. Küp doğranmış, kabukları soyulmuş domatesleri ve tuzu koyun, soteleyin. 4 su bardağı su koyun ve karıştırarak kaynatın. Domatesler iyice pişince, tuz karabiber, sütü ekleyin, el blenderi ile pürüzsüz bir kıvama getirin. Servis yaparken, her porsiyon için 1 çorba kaşığı krema koyun, kaşar peyniri serpin.İçerdiği VitaminlerA, B1, B2, B3, B5, B6, B9Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 793 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 132 Kcal


Bu Yazıyı Paylaşın;

Yazı Linki:
Site kodu:
Forum kodu:

0 yorum:

Yorum Gönder