Ayşe Tüter'den bir yemek daha...
Genel BilgilerKategori : Pide Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Su
- 2 Su bardağı Un
- 1 Çorba Kaşığı Yaş Maya
- Kararında TuzÜzeri İçin- Kararında Çörek Otu, Sıvı Yağ, SuHazırlanışı2 bardak un maya, tuzu bir kaba alın.extra yarım bardak unu kenarda tutun.ekleyebilirsiniz. Suyun ilk etapta yarısını una ilave edin ve yoğurun.Yumuşak bir kıvam için gerekirse un ve su ekleyebilirsiniz.Sonra hamuru tezgaha alın ve 5-10 dakika yoğurmaya devam edin.Bir kabın tabanına un serpin.Hamuru koyun ve üstüne tekrar un koyun.Üzerine nemli bez koyarak 1-2 saat bekletin.Hamuru kaptan alıp bir 20 dk da tezgahta bekletin. Tezgaha un serperek biraz daha hamura kıvam verin.Elinizle pide şekline getirin.Üzerine su,zeytinyağı sürün ve çörekotu serpin. Kızarana kadar pişirin.Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 1179 Kcal
Doğal BeslenmeBu yemekteki malzemeler şu anki mevsimde doğal olarak elde edilebilmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder