Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Emine Beder
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 40 dk
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu
- 5 Kahve Fincanı Toz Şeker
- 2 Kahve Fincanı Un
- 2 Paket Vanilya
- 250 Gr Vişne
- 5 Adet Yumurta
Islatmak İçin- Yarım Su bardağı Vişne Suyu
Kreması İçin- 3 Çorba Kaşığı Kakao
- 50 Gr Margarin
- 3 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
- 1 Adet Yumurta
Üzeri İçin- 4 Çorba Kaşığı Kakao
HazırlanışıYumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı veya çırpma teli ile karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 170° ısılı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup yarıdan keselim. Pastanın alt ve üst parçalarının kesik yüzeylerini fırça yardımıyla vişne suyu ile ıslatalım. Bir kaba yumurtayı, kakaoyu, pudra şekerini, çokokremi, eritip soğuttuğumuz margarini ekleyip mikserle yarım dk. çırpalım. Pastanın alt ve üst parçasının üzerine kremayı yayalım. Alt parçasının üzerine çekirdekleri çıkarılmış vişneleri sık aralıklarla dizelim. Üst parçasını oturtup üzerine kakao eleyelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 3162 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 395 Kcal
0 yorum:
Yorum Gönder