13 Ocak 2013 Pazar

Soslu Hindistan Cevizli Kek (4843 Kcal)


Genel BilgilerKategori : Pastalar
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Ekleyen : Yeşim Vatansever
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 3 Fincan Sıvı Yağ 
- 3 Fincan Süt 
- 6 Fincan Toz Şeker 
- 9 Fincan Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 3 Adet Yumurta 
Sosu İçin- 200 Gr Hindistan Cevizi 
- 1 Yemek kaşığı Kakao 
- 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Nescafe 
- 2 Su bardağı Süt 
- 3 Yemek kaşığı Toz Şeker 
HazırlanışıŞeker,yumurta, yağ, süt, vanilya derin bir kasede iyice çırpılır. Elenmiş un ve kabartma tozu kaşık kaşık bu karışıma ilave edilir. Elde edilen kek hamuru Karışım ısıya dayanıklı dikdörtgen bir cam tepsiye dökülür. 160 - 180 derecede pişirilir. Kek soğuduktan sonra kare yada dikdörtgen parçalara kesilir. Her bir parçanın her yanı hazırladığımız kahve - kakao sosuna bandırılıp hindistan cevizine bulanır. Daha önceden içine bir miktar hindistan cevizi serpilmiş servis tabağına dizilir. Afiyet olsun.Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 4843 Kcal


Bu Yazıyı Paylaşın;

Yazı Linki:
Site kodu:
Forum kodu:

0 yorum:

Yorum Gönder