Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Arda Türkmen
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Aşurelik Buğday
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 Tatlı kaşığı Kuru Nane
- Yarım Su bardağı Nohut
- 2 Diş Sarımsak
- 6 Su bardağı Su
- Yarım Adet Tavuk Göğsü
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Çorba Kaşığı Un
- 1 Adet Yumurta
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıAşurelik buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın. Bir tencerede veya düdüklü tencerede tavuk göğsü,dövme ve nohutu 5-6 bardak su ile pişirin.Piştikten sonra tavuk göğsünü içinden alıp iyice didikleyin.Yoğurt,yumurta ve unu ayrı bir kasede çırpın.Bu karışımı çorbanın içine ilave edin ve kıvam alana dek kısık ateşte pişirin.Pişince içine 2 diş dövülmüş sarımsağı ilave edip altını kapatın.Tavuk göğsünü tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tereyağını tavada kızdırıp üzerine nan eve kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis edin.İçerdiği VitaminlerA, B1, B2, B3, B5, B6, B9Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 601 Kcal
0 yorum:
Yorum Gönder