Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Oktay Usta
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 2 Adet Çubuk Tarçın
- 1.5 ( 3/2 ) Litre Su
- 2 Su bardağı Toz Şeker
- 1 Kg Vişne
HazırlanışıTencerenin içerisine suyu ve şekeri koyup karıştırıyoruz. Kabuk tarçını da içine atıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra çekirdekleri çıkartılmış vişneleri ilave edip tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Vişneler çatladıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Kapağı kapalı bir şekilde dinlendiriyoruz. Dinlendirme işlemi bittikten sonra kasenin içerisine süzerek boşaltıyoruz. Soğuduktan sonra sürahiye koyarak servis ediyoruz.İçerdiği VitaminlerAKalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 2220 Kcal
0 yorum:
Yorum Gönder