Aşye Tüter'den bir yemek daha...
Genel BilgilerKategori : Balık Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Arda Türkmen
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 35 dk
Malzemeler- 1 Avuç Ceviz
- 1 Tutam Dere Otu
- Yarım Kg Hamsi
- Yarım Çay kaşığı Kimyon
- 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Yemek kaşığı Mısır Unu
- 5 Adet Taze Soğan
- 1 Yemek kaşığı Un
- 2 Adet Yumurta
- Kararında Karabiber, Sıvı Yağ, TuzHazırlanışıHamsilerin başlarını ve kılçıklarını temizleyin.İyice yıkayıp suyunu süzün ve küçük doğrayın. Taze soğanı,dereotu ve maydanozu ince kıyın. Geniş bir kaba yumurtaları kırıp çırpın.Taze soğan,dereotu,maydanoz ,ceviz ve hamsiyi koyup karıştırın.Pul biber,kimyon,tuz ve karabiberle baharatlandırın.Un ve mısır ununu ekleyerek kıvam verin. Tavada yağı kızdırın.Hazırladığınız karışımı dökerek omlet gibi arkalı önlü pişirin..Çevirirken üstüne mısır unu serpin. Aynı şekilde tüm malzemeyi bir fırın kabına dökerek fırında da pişirebilirsiniz.İçerdiği VitaminlerA, B1, B2, B3, B5, B6, B9Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 887 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 222 KcalDoğal BeslenmeHamsi için mevsim bilgisi yok..
Taze Soğan için mevsim bilgisi yok..
Dere Otu için mevsim bilgisi yok..
Ceviz için mevsim bilgisi yok..
Kimyon mevsime uygun değil.
0 yorum:
Yorum Gönder